vuokravene finngulf 22 fun4us purjevene turku-min

Veneen tarina

Monen vuoden haaveilun jälkeen minulle tarjoutui keväällä 2017 tilaisuus hankkia unelmieni purjevene Finngulf 33 perheeni veneeksi. Olen vasta veneen toinen omistaja. Suurella sydämellä kiillotin rungon ja maalasin pohjan itsekseni vain tietääkseni kuinka suuri homma siinä on. Ajattelin näin osata antaa arvoa niille innokkaille talkoolaisille, jotka mahdollisesti tulisivat auttamaan seuraavan keväänä kunnostuspuuhissa.
Keväällä 2017 veneeseen tehtiin runkokatsastus ja se todettiin kelvolliseksi merenkulkuun. Läpiviennit tarkistettiin ja muut runkoon liittyvät asiat käytiin läpi, kuten pohjahanat ja pilssi kölipultteja unohtamatta. Maston pystytyksessä olin mukana ja sain korjata linnunpesän aihiot kannelta, kun masto nousi pystyyn ja tyhjensi sisälmyksensä kannelle. Vantit kiristettiin ja pääsin ensimmäistä kertaa ruorin taakse tunnustelemaan miten Volvo hyrrää veneessä ja minkälainen suorituskyky kääntymisessä on. Kolmelapainen taittolapapotkuri käänsi kevyehkön veneen melkein paikallaan ja olin onnesta soikeana.
Kannen viimeistely ja sitloodan siivous tehtiin vasta vedessä kuten muukin varustelu. Päivä päivältä alkoi vesille pääsy -kuume vallata enemmän ja enemmän. Vihdoin koitti toukokuun lopun viikonloppu ja koepurjehdus pääsi alkamaan. Suorituskyky oli juuri sitä mitä olin odottanutkin, nousukulma loistava, purjeet istuivat hyvin ja kevytkin tuuli kuljetti venettä 5 knt nopeutta helposti. Juuri sitä, mitä olin odottanutkin.
Kesän kuluessa tulin siihen tulokseen, että en raaski pitää loistavaa purjehtijaa seisomassa satamassa, kun itse kuitenkin olen palkkatöissä ja vain neljä viikkoa lomaa kesässä. Päätin antaa muillekin purjehdusta arvostaville veneettömille kanssaihmisille ja merelle kaipaaville osaaville käsille mahdollisuuden purjehtia veneelläni. Näin kypsyi ajatus vuokrata venettä tulevana kesänä ja suoda mahdollisuus nautintoon, sitä arvostaville.

Purjehdusterveisin Hanna-Mari

Turun Sanomien Vesille -liite 6.3.2018

Juttua Hanna-Marista, veneestä ja Naispurjehtijoista